Thursday, August 02, 2007

When i feel free..

Salam semua..
I have found something lately...
And very interesting to involve in..
Really enjoy..
"What is it?"
The answer is..
Writing and Aerobik'ting'
Of course la kan the writing is not involve with the thesis at all..
The writing i mean here is like berkarya...
Tell stories about life, talking about real person,
and sometimes express my feelings, telepathy...
Everything across my mind basically...
Thats will make me feel free and relax..
Realease tension and yang sewaktu dengannya..
Aerobik'ting'
memang dah lama sangat saya teringin nak join
Alhamdulillah i found gym All For Ladies..
Men not ALLOWED!
Besttttttttnya...
sebab boleh buka tudung of course (peluh tak hengat!!)
and tak malu-malu nak guna facilities yang ada
Actually, niat awal tu nak kurus la kan, sebab dah terlalu gemuk
My BMI excedd the limit!!!
Uwaaaaaaaa nak nangis masa tau tu...
Setelah dengar perlian dan ceramah kesihatan oleh insan bernama
Encik Asri b. Hj Jafri,
Langsung insaf...
So, i must to do something
Dengan sangat rela hati gi la register kat gym
Alhamdulillah, dah masuk dua bulan
walaupun attendance bulan ke 2 ni dah banyak lompong-lompong
hehehe...
Tapi bila dah masuk bulan ke 2 ni
I was realized that sebenarnya i am not just want to become slim again
macam zaman dulu-dulu, ahaks...
But the most important thing is
I want to be healthy, more...and more..
membina stamina..
Supaya saya boleh ada tenaga dan semangat nak habiskan Msc ni.
(Pagi tadi supervisor dah tanya, "you dah jumpa semangat you belum?")
Saya hanya mampu tersengih wangi sket dari kerang...hihi...

p/s: To all my lovely blog readers, oleh sebab saya dah terlibat dengan perkara yang agak private lagi confidential ni, maka saya pun mengambil keputusan untuk menghadkan jumlah pembaca blog ni. Maknanya the invited persons are most welcome. Bukan apa, at least i feel free to jot down anything, tak perlu terlalu 'menapis' my entry...Anyway, thank you for your support and advices..

4 comments:

Mie Amor said...

ye riza..chaiyok2!!..kalo dah buat permission, dh boleh menulis tanpa menapis..huahuahua

ayong afzan said...

actually aku pun masih menimbang2 lagi. tak decide lagi betul ke nak buat semi-private-and-confidential...

radin mohd said...

MaksudNya Ku Di JempUt tAk nAK Bace?

ayong afzan said...

riza to raden:
setakat ni boleh lagi. nanti kalo aku betul2 decide nak restrict baru aku announce semula...anyway, tq sudi menjengok