Friday, December 01, 2006

Alkisah CINTA

:: CINTA::

~Sebuah kisah tentang kasih~

Cinta Unggul
Dato Rahim Razali & Fatimah Abu Bakar

"Isteri bukanlah hak milik, tapi ANUGERAH..."
"Kadang-kadang orang yang kita sayang la yang paling susah untuk disayang."
"Sehari bersama orang yang kita sayang lebih baik dari seribu tahun dengan orang yang kita tak sayang."


Cinta Romantis
Eizlan Yusof & Fasha Sandha

"Awak tak payah cakap ape2, saya tau ape jawapan awak.."
"OK"
"Cukuplah kau dengan dia je yang tahu,kenapa nak biarkan satu dunia tahu?"

Cinta Sepenuh Jiwa
Rashidi Ishak & Rita Rudaini

"Kalau dia dah tahu, kau pun dah tahu kenapa perlu berahsia?"
"But the little girl teach me love means letting go"


Cinta Abadi
Nanu Baharuddin & Que Haidar

"Adik jangan takut gelap, kakak ada lilin....."


Cinta Tulus
Piere Andre & Sharifah Amani

"Apa ni?negatif..."
'Kalau kita betul2 nak, mesti ada cara kan?"


"Pencari C.I.N.T.A"=) ~ Meon, Amie, Zimah, Myself, Miey, Yen, Jaja


Baru nak upload!Ape ni? cite dah berkulat. Potong gaji.huhu...Punya la tak sempat nak buat ape2 dengan blog ni. Actually dah lama draft post ni. Tapi tak sempat2 nak di 'send'kan je. Punya la excited dengan cite ni, 2X gi tengok. Jangan terkejut kot ada kali ke3. hehe...Bagi saya, wordings dalam C.I.N.T.A ni yang paling memberi kesan (pengorbanan, kasih sayang, kepercayaan) dikukuhkan lagi dengan lagu-lagu yang selari dengan setiap kisah yang mampu memberikan kelainan. Kisah hidup yang memang terjadi dimana2. Sesape yang tak tengok lagi, better la pegi at least skali. Memang tak nyesal punya and korang takkan terasa dipaksa untuk gelak and menitiskan air mata! Bagi sesiap yang dah tengok, mesti familiar dengan ayat2 kat atas tu.Semoga kita lebih semakin menghargai antara satu sama lain selepas ini.=)

p/s: Cinta bukan sekadar melibatkan dua jasad tapi melibatkan penyatuan dua hati.




2 comments:

mieyzaihana said...

Wah..ko boleh tulih novel plak pas nie Riza.hehehe..Yup..i'm agreed wif you.. wordings nya lah yang menguatkan CINTA nie..

p/s:nape aku nampak paling tembam dan gemuk dalam gambo nie..huhuhu

p/s2: mamat yg kte mintak tolong utk snap gambo nie boleh tahan jugak kan..hohoho..gatai

ayong afzan said...

Tulis novel? Memang ramai yang suruh aku buat macam tu. Tapi pandai ke aku?hehe..tgk la nanti kot aku dah bosan dgn keje sekarang, boleh tukar angin.hihi..

p/s: aku pun gemuk jugak!
p/s2:Betul2! Ingat tak kita jumpa dia dalm lif, tapi semua pakat sorok muka.keke..